top of page

HYPNOTHERAPIE

Hypnotherapie is een therapievorm die wordt ingezet tijdens  hypnose. In hypnose maak je gemakkelijker contact met je onderbewustzijn. De plek waar alles wat jij in je leven denkt, ziet, hoort, voelt en ruikt wordt opgeslagen. Je innerlijke criticus, het stemmetje in je hoofd wat zorgt voor piekeren en belemmerende overtuigingen, wordt hiermee omzeilt.

Je reptielenbrein wil dat jij veilig bent, maar is vaak over bezorgt. Het houdt oude beschermende overtuigingen vast, omdat ze ooit.. vaak in je jonge leven bescherming boden, maar niet meer van toepassing zijn in je huidige leven. Dit gebeurt vaak zonder dat jij je daar van bewust bent.

Als je aan hypnose denkt, kan het zijn dat je reptielenbrein je een beeld of gedachte laat zien van toneelhypnose.. Je ziet jezelf al kakelen als een kip of als een plank op 2 stoelen liggen. Dat gaan we dus niet doen!

Hypnotherapie werkt anders.

Je gaat door te luisteren naar mijn stem in  trance. Je kritische denken wordt dan wel omzeilt, maar je bent je totaal bewust van wat er gebeurt. Je kunt met me praten en bent ten alle tijden zelf in controle. Ik breng je in een fijne ontspannen toestand. Het voelt als dagdromen en jij kunt mij alleen de antwoorden geven die goed voelen voor jou.

Ik kan je ook geen dingen laten doen of zeggen die jij niet wilt. Ik kan je geen suggesties geven die niet bij je passen. Die verwerp je vanzelf.

Tijdens de hypnotherapie worden angsten en overtuigingen gevonden en bekeken. Daar worden dan veranderingen in gezet. Je focus ligt tijdens de sessie op je zintuigen. Ze zijn juist heel alert in hypnose.

We worden allemaal vanaf onze geboorte gehypnotiseerd. Je neemt waarden en normen, maar ook gedachten mee van je ouders, je omgeving, school en alle ervaringen die je in je leven opdoet. Ze zijn allemaal opgeslagen in je onderbewustzijn en hebben invloed op alles wat je denkt en doet.

Hypnotherapie is een snelle manier om tot je onderbewustzijn door te dringen en we kunnen, doordat we de kritische stem omzeilen, rechtstreeks positieve veranderingen aanbrengen door middel van suggesties. Je ontdekt deze suggesties ( nieuwe positieve gedachten) meestal zelf, tijdens een sessie.

Zo kunnen ook trauma’s en pijnlijke stukken in je leven een ander gevoel krijgen. Emoties worden zo echt verwerkt en krijgen een plek. Ze verdwijnen niet, maar hinderen je niet meer in je verdere leven. Hiervoor gebruik ik Regressietherapie, ook hier ga je in hypnose. We maken dan gebruik van je herinneringen die opgeslagen liggen in je onderbewustzijn. 

Bijna iedereen kan in hypnose gaan. Het is een snelle en fijne manier om datgene te veranderen, waardoor je nu niet gelukkig kunt zijn.

In het dagelijkse leven ben je ook geregeld in een lichte hypnose. Denk er bijvoorbeeld aan als je een boek leest en daar helemaal in op gaat. Je focus ligt op de tekst en je krijgt op dat moment niet mee wat er om je heen gebeurt. Hetzelfde gebeurt ook wel eens tijdens het auto rijden. Je doet 90% op de automatische piloot en kan wel eens ontdekken dat je “een stuk gemist hebt”. Je gedachten waren even ergens anders en toch heb je alle handelingen gedaan die moesten gebeuren. Je deed ze alleen niet bewust. Deze vorm van hypnose pas ik toe in mijn praktijk.

Op het moment dat je uit de trance komt zal jij je fijn, energiek en uitgerust voelen door de suggesties die ik je geef.

 

N.B. Alle hypnose is zelfhypnose. Er is ook geen gevaar dat je niet meer uit hypnose komt, ook al haal ik je er na de sessie uit, het gebeurt ook altijd vanzelf.

WANDELCOACHING

Wandelcoaching is verbindend.

Wandelcoaching is heel nuttig, je combineert het wandelen, actief bezig zijn, met een coachgesprek, actief bezig zijn in je hoofd. Samenwerking tussen je hersenhelften. Door gebruik te maken van dingen die je in de buitenlucht ziet. Je komt letterlijk in beweging. Je kunt vrij associëren en je gedachten de vrije loop geven. Associëren heeft wellicht wat uitleg nodig. Associëren is verbinden. Het ene woord met het andere, maar ook een beeld verbinden met een zin. Verschillende dingen worden met elkaar in verband gebracht. Het helpt om dingen op een andere manier te benoemen.

Buiten, een wandeling naar binnen.
Door naast elkaar te lopen is het eenvoudiger om dingen te bespreken en het wordt makkelijker om dingen uit te spreken. Doordat je naast elkaar loopt en soms ook staat, kijk je elkaar minder vaak aan. Eén van de redenen waarom de meeste mensen hun gedachten dan makkelijker uiten. Door te lopen kom je niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk in beweging. Je wordt je bewust van je lichaamshouding. Hoe loop jij erbij? Wat zie, ruik en merk je op? Samen bewegen in de buitenlucht geeft je tijd, ruimte en rust om bezig te zijn met die dingen waar jij als persoon op dat moment behoefte aan hebt. En je bent even echt weg uit je omgeving. Weg van je beslommeringen. “Zijn” in de natuur helpt gevoelens, ervaringen en gedachten in perspectief te zetten. Dat is ook een reden waarom ik graag buiten coach.

Je ontspant in de natuur.
Je leert je bewust te worden van jezelf, van tijd en van je omgeving. Ben jij met je gedachten daar waar je zelf bent? Accepteer jij jezelf zoals jij bent? Toch ook gaan we de confrontaties niet uit de weg! Wandelcoaching kan dus prima ingezet worden bij jouw wens om te groeien, om jouw persoonlijke ontwikkeling vorm te geven. Ik vind een mooie vergelijking dat coaching gezien kan worden als een tijdje met iemand meelopen. Jij deelt jouw verhaal met mij en ik help jou om jouw doelen te bereiken (binnen mijn expertise). Ik loop in wandelcoaching letterlijk met je mee en figuurlijk in een coachtraject wat zich binnen ontvouwt

YAGER THERAPIE

De "zachte" therapie.

  

Yager Therapie, vernoemd naar dokter Edwin Yager, is een “zachte” en kortdurende therapievorm die zowel losstaand als ook geïntegreerd kan worden in andere behandelmethodes, zoals bijvoorbeeld bij cognitieve gedragstherapie, psychotherapie en hypnotherapie! Je begrijpt dat onze krachten hierin gebundeld worden door hypnotherapie en de Yager Therapie te combineren!

Kenmerkend voor de Yager Therapie is dat de klacht of het probleem bij de bron wordt aangepakt, waardoor symptomen afnemen of zelfs vaak helemaal verdwijnen. 

  

Bewezen therapie. 

  

Ruim 40 jaar geleden, heeft Edwin Yager deze vorm van therapie ontwikkeld. Sinds die tijd zijn er vele onderzoeken en studies geweest naar de effectiviteit en efficiency van de therapie. Er zijn vele publicaties van de succesvolle formule. De conclusie, vergeleken met andere behandelmethodes is duidelijk: 

“Going beyond traditional therapies to find true healing for patients” 

 

Oorzaak en gevolg. 

  

Vaak worden symptomen ook als ziekte betiteld, ze hebben echter altijd een onderliggende oorzaak. Vele therapieën en ook het gebruik van vele verschillende medicijnen zijn vaak gericht op de aanpak van symptomen maar lossen de oorzaak meestal niet op.
De Yager Therapie is dan ook gericht op de aanpak van problemen en klachten waarvan de oorzaak in het verleden ligt en ontstaan is door bijvoorbeeld, een emotioneel ingrijpende gebeurtenis. 

De Yager Therapie werkt als een virusscanner op de computer. Het zoekt naar de oorzaak en de bron om vervolgens de vastgelegde informatie, of delen daarvan, te wijzigen en/of veranderen en aan te passen aan de huidige inzichten, kennis en maatstaven.
Deze therapie pakt daarbij dus het probleem of de klacht aan bij de wortel! 

 

Yager Therapie, waarvoor? 

  

Yager Therapie is geschikt voor een breed scala aan zowel psychische- als ook psychosomatische en fysieke aandoeningen en stoornissen en kan onder andere worden in gezet voor: 

 • Angsten en fobieen 

 • Stress, depressie, burn-out klachten 

 • Trauma’s/ posttraumatisch stresssyndroom (PTSS) 

 • Chronische pijnklachten, migraine, spanningshoofdpijn 

 • Slaapproblemen 
  Misofonie

 • Dwangneuroses/ dwangstoornissen 

 • Astma, Allergieën, versterking van het immuunsysteem 

 • Verslavingen (zowel stof- als niet stofgebonden) 

 • Paniekaanvallen 

 • Seksuele, dermatologische en gynaecologische klachten 

 • Enzovoort, enzovoort 

 

 

Voordelen van een behandeling met de Yager-code; 

  

 • Werkt zonder pijnlijke herbelevingen van trauma’s of negatieve gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld bij regressie kan voorkomen. 

 • Werkt ook zonder dat de behandelaar precies op de hoogte is van het probleem en is daarmee een zeer discrete behandelwijze. 

 • Werkt zonder formele inleiding en trance en is dus verenigbaar met nagenoeg alle geloofsovertuigingen. 

 • Kortdurend; 2 tot 3 behandelingen volstaan voor bijna elke aandoening.  Soms is 1 sessie zelfs genoeg. 

 • Kan zowel op locatie als ook vanuit de thuissituatie worden uitgevoerd. 

 • Kosten € 175,- per sessie. Deze behandeling kan 2 tot 3 uur duren.

  Wij, Patrick en Vivian  zijn  gecertificeerd en geregistreerd Yager-code therapeut.

bottom of page